Careership

Dat is een brug bouwen terwijl je er zelf over loopt!

Een brug bouwen terwijl je er zelf over loopt, zo kunnen we het Careership van Expertisecentrum Plato het beste typeren. De afgelopen drie jaar hebben al meer dan vijftig ambitieuze professionals via ons Careership inspiratie opgedaan voor een nieuwe koers in hun carrière. 

Een impuls voor je loopbaan

Het is je vast niet ontgaan: ‘flexibiliteit’ en ‘duurzame inzetbaarheid’ zijn tegenwoordig sleutelwoorden voor het werken in een steeds veranderende omgeving. Zeker bij maatschappelijk georiënteerde organisaties wordt hierbij ook nog eens een groot beroep gedaan op je ‘verbindend vermogen’. 

Hoe vind je daar je weg in? Wanneer doe je je werk goed en hoe zorg je ervoor dat je dat ook met plezier blijft doen? Hoe ontwikkel je mee in je functie en/of organisatie? Of hoe maak je nou de stap naar die rol of functie die jou op het lijf geschreven is? Het Careership helpt je met deze vragen en geeft je loopbaan een impuls.

Doorgroeien naar medewerker 3.0

In het Careership van Expertisecentrum Plato krijg je inzichten aangereikt en ontwikkel je vaardigheden om je loopbaan de impuls te geven die jij voor ogen hebt. Daarnaast is ons programma er ook op gericht om door te groeien naar ‘Medewerker 3.0’. Dit doe je door je eigen route uit verschillende modules samen te stellen, zodat je het maximale rendement uit het Careership haalt. Omdat vanuit diverse organisaties professionals aan de slag willen met hun persoonlijke ontwikkeling bij Expertisecentrum Plato, bieden we het Careership in groeps-verband aan. En dat geeft een prachtige dynamiek weten we inmiddels uit ervaring! Collega’s uit diverse organisaties die met elkaar meedenken, feedback geven en ervaringen delen. En ondertussen breid je dus ook je netwerk uit en gaan deuren open voor nieuwe kansen. We zeggen niet voor niets: ‘Het is een brug bouwen terwijl je er zelf over loopt!’ 

Hoe werkt het Careership?

 • Je start het Careership met een gedegen intake. Wat zijn je doelen? Zijn die realistisch? Is het Careership het juiste instrument voor jouw ontwikkeling of behoefte? De intake vindt altijd plaats met een ervaren loopbaancoach die je hier de weg in wijst.
 • Het Careership is een persoonsgericht ontwikkeltraject dat je samen met anderen doorloopt. In slechts drie maanden maak je scherp welke stap jij wilt zetten in je loopbaan en werk je aan je eigen kansen om deze stap te kunnen maken.
 • Het Careership bevat diverse modules. Je volgt de modules die voor jou van belang zijn in jouw persoonlijke weg richting je einddoel.
 • Gedurende het traject word je bijgestaan door een vaste en ervaren loopbaancoach.

Voor wie is het Careership bedoeld?

Het Careership is ontwikkeld voor medewerkers van maatschappelijk georiënteerde organisaties die: 

 • Mee willen groeien met een snel veranderende werkomgeving 
 • Zichzelf willen ontwikkelen
 • Een stap in hun loopbaan willen zetten

Wat levert het Careership jou op?

Elke module binnen het Careership heeft zijn eigen opzet en doel. Daarbij gaat het in de kern om duurzaam inzetbaar en aantrekkelijk te blijven voor je werkgever en de arbeidsmarkt. Je weet na afloop: 

 • Je talenten te benutten (welke rollen passen goed bij jou) 
 • In te spelen op en om te gaan met zelforganisatie
 • Vorm te geven aan eigenaarschap en pro-activiteit
 • Je vaardigheden communiceren, samenwerken en netwerken te vergroten
 • Welke stappen je wil gaan zetten en hoe je dit concreet kunt gaan doen

Programma Careership

Het programma van het Careership is opgedeeld in een intake, een startmodule en vervolgens diverse keuzemodules. Meer informatie over het Careership zelf en het programma vind je in de folder.

>> Download hier de folder van het Careership

Paul Bossina

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met Paul Bossina.

paul@expertisecentrumplato.nl of 06 - 212 712 99

Up-to-date blijven?

Ontvang 1x per maand de laatste vacatures, nieuwtjes en artikelen in je e-mail inbox.

Contact

Meer weten?

Bel 06 - 212 712 99

of mail:
info@expertisecentrumplato.nl