DISCOVER: ontdek waar je goed in bent

Gedrag, drijfveren en talenten

De DISCOVER-analyse, internationaal bekend onder de naam INNERMETRIX, is een instrument dat ondersteuning biedt bij de ontwikkeling van mensen en van organisaties. Deze ontwikkeling kan variëren van een persoonlijk traject, tot een team traject of een organisatie-breed traject.

De DISCOVER-analyse geeft inzicht in het gedrag, de drijfveren en de talenten van mensen. Daarbij wordt gekeken naar het ‘wat’, ‘waarom’ en ‘hoe’

 • Wat je doet; (gedrag)
 • Waarom je de dingen zo doet; (drijfveren)
 • Hoe je de dingen doet die je doet; (talenten)

Een analyse van de drie onderdelen gedrag, drijfveren en talenten vormt de potentieelanalyse. De potentieelanalyse vormt een beeld van het ontwikkelpotentieel van iemand: de huidige stand van zaken en hoe iemand zich (nog meer) kan ontwikkelen. Naast het ontwikkelpotentieel is het ook mogelijk om de drie onderdelen apart van elkaar te onderzoeken. Welke onderdelen worden ingezet, is afhankelijk van de vraag die er ligt op het gebied van de ontwikkeling.

Expertisecentrum Plato & DISCOVER

Expertisecentrum Plato helpt je graag om optimaal gebruik te maken van talent binnen een organisatie. Bij organisatievraagstukken, teamontwikkeling en coachingstrajecten maken wij dan ook veelal gebruik van DISCOVER-analyses.

Wil je DISCOVER inzetten voor jezelf of voor je organisatie? Dan zijn wij je aanspreekpunt. We bespreken met jou of de opdrachtgever wat de bedoeling van het traject is. Daarna ontvang je via ons een link waarmee je toegang krijg tot de online assessment van DISCOVER. Nadat het assessment is ingevuld, begeleiden wij het vervolg van het assessment: dit kan variëren van een uitgebreid coachingstraject tot een beknopte, maar allesomvattende terugkoppeling. De deelnemer krijgt hiermee handvatten voor zichzelf en de omgang met de context waarin de deelnemer zich begeeft; zowel privé als in de organisatie.

Daarnaast zijn wij de regionale distributeur (reseller) van DISCOVER voor Noord-, Oost- en Midden-Nederland en ondersteunen wij meer dan 130 managers, coaches, trainers en consultants met het gebruik van DISCOVER. Lees hieronder meer over hoe jij of jouw mensen ook met DISCOVER kunnen werken.

Word zelf DISCOVER trainer, coach of consultant

Ben jij een manager, trainer, coach of consultant en wil je gericht met de ontwikkeling van mensen aan de slag? Dan helpen we je graag om een gecertificeerd DISCOVER coach, trainer of consultant te worden. Tijdens deze certificatietrainingen leer je het gedrag, de drijfveren en talenten van mensen te duiden en om te zetten naar gerichte ontwikkeladviezen voor de kandidaat.

DISCOVER laat al sinds 2012 zien een waardevolle aanvulling te zijn op de expertise van allerlei managers, coaches, trainers en consultants. DISCOVER is in te zetten in zowel profit- als non-profitorganisaties en voor allerlei uitdagingen waarbij de ontwikkeling van mensen centraal staan.

Wij begeleiden coaches, trainers en consultants bij de voorbereiding en certificering tot DISCOVER coach, trainer of consultant. Na een certificatietraining sta je er niet alleen voor. Ondersteuning staat bij ons als regionale distributeur (reseller) van DISCOVER voor Noord-, Oost- en Midden-Nederland namelijk hoog in het vaandel. Je kunt bij ons terecht voor allerlei vragen over de inhoud en toepassing van de analyses, ondersteuning bij DISCOVER-gesprekken en uitdagingen die je tegenkomt bij je kandidaten. Daarnaast organiseren wij regelmatig verdiepingstrainingen of andere momenten waarbij je je kennis kunt bijhouden.

Inmiddels zijn meer dan 130 coaches, trainers en consultants je voor gegaan. Meer informatie over DISCOVER en de geplande data voor de certificeringen vind je hier.

Kennismaken met DISCOVER

Lees meer over DISCOVER en de verschillende analyses in de drie verschillende e-books hieronder. Klik hier om de meest gestelde vragen (FAQ) over DISCOVER te lezen.

Download hier het DISCOVER e-book 'het gedrag van mensen' en leer meer over de DISCOVER Gedragsanalyse!

DISCOVER Gedrag

Download het e-book van DISCOVER gedrag en lees meer over:

 • Wat is DISCOVER Gedrag?
 • Waarom DISCOVER Gedrag?
 • Welke 4 gedragsstijlen er te onderscheiden zijn bij mensen, op basis van de DISC-methodiek;
 • Hoe u een DISC-grafiek van een DISCOVER Gedragsanalyse kunt interpreteren;
 • Een uitgebreide uitleg per gedragsstijl (DISC)

 Download hier

Download hier het DISCOVER e-book 'de drijfveren van mensen' en leer meer over de DISCOVER Gedragsanalyse!

DISCOVER Drijfveren

Download het e-book van DISCOVER drijfveren en lees meer over:

 • Wat is DISCOVER Drijfveren?
 • Waarom DISCOVER Drijfveren?
 • Welke 7 drijfveren te onderscheiden zijn bij mensen en hoe dit in het Competing Values Model te plaatsen valt;
 • Hoe u een grafiek van een DISCOVER Drijfverensanalyse kunt interpreteren;
 • Een uitgebreide uitleg per drijfveer.

Download hier

eBook-Talenten

DISCOVER Talenten

Download het e-book van DISCOVER Talenten en lees meer over:

 • Wat is DISCOVER Talenten?
 • Waarom DISCOVER Talenten?
 • Welke 3 dimensies van denken te onderscheiden zijn bij mensen en welke 7 archetypen hieruit ontstaan;
 • Hoe u een grafiek van een DISCOVER Talentenanalyse kunt interpreteren;
 • Een uitgebreide uitleg per talent.

Download hier

 

Ruben Draaijer

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met Ruben Draaijer.

ruben@expertisecentrumplato.nl of 06 - 11539018

Up-to-date blijven?

Ontvang 1x per maand de laatste vacatures, nieuwtjes en artikelen in je e-mail inbox.

Contact

Meer weten?

Bel 06 - 212 712 99

of mail:
info@expertisecentrumplato.nl