Organisatie, gedrag en leiderschap

Wij zijn gespecialiseerd in het ondersteunen en adviseren van opdrachtgevers bij het beïnvloeden van gedrag en cultuur in hun organisatie. Ook voor leiderschapsontwikkeling en het ontwerpen van een passende organisatiestructuur kunnen we veel voor je betekenen.

Ingrediënten voor succes

Expertisecentrum Plato ziet een organisatie in essentie als een groep mensen die zo goed mogelijk probeert samen te werken om hun doelen te bereiken. Ingrediënten zoals gedrag, communicatie, motivatie, betrokkenheid en binding zijn daarbij essentieel. En ook factoren zoals leiderschap, visie en cultuur zijn sterk van invloed op de effectiviteit en het succes van de organisatie.

Organisatie

Het effectief inrichten van een arbeidsorganisatie vergt veel tijd en inspanning. De samenstelling qua mensen in een organisatie wijzigt continu. Daardoor moeten de inrichting en werkwijzen van de organisatie veelvuldig bijgesteld worden. Expertisecentrum Plato is zeer ervaren in het verbinden van een effectieve organisatiestructuur met de doelstellingen die behaald moeten worden.

Zeker voor het inzetten van meer moderne organisatiestructuren, waarbij samenwerkingsvormen een grotere rol spelen dan de lijn van positie en verantwoordelijkheid, vind je in Expertisecentrum Plato een inspirerende partner.

Gedrag

Cultuur is het aangeleerde gedrag in organisaties dat (voorheen) succesvol is gebleken. Als je in staat bent het gedrag in een team of organisatie vast te pakken, dan is het beïnvloeden van de cultuur minder complex dan veelal aangenomen wordt. Gedrag is er in vele opzichten en op vele niveaus in organisaties. Expertisecentrum Plato helpt je om het juiste gedrag op het juiste niveau vast te pakken. Dit doen wij met moderne tools, maar ook met een gezonde dosis energie, lef en deskundigheid.

Sprekende voorbeelden hiervan zijn onze Discover-analyses.

voor gedrag, drijfveren en talenten en onze innovatieve feedbacktool voor de toepassing van macht en gezag binnen een groep.

Leiderschap

In hedendaagse organisaties worden leiders doorgaans aangesteld op basis van een functie die recht geeft op een structurele positie en verantwoordelijkheden. Medewerkers volgen deze leider eenvoudigweg omdat hij de baas is. Niet omdat ze dat de beste optie vinden.

Expertisecentrum Plato werkt vanuit de overtuiging dat leiderschap een onderdeel is van samenwerking. En daarmee van en voor iedereen is. Formeel leiderschap regelt de verantwoordelijkheden in de organisatie. Informeel leiderschap bepaalt de mate van succes en betrokkenheid van de organisatie.

Wij ondersteunen je graag met persoonlijke leiderschapsontwikkeling, management development-trajecten voor natuurlijk leiderschap en het vinden van een effectieve balans tussen formeel en informeel leiderschap.

Up-to-date blijven?

Ontvang 1x per maand de laatste vacatures, nieuwtjes en artikelen in je e-mail inbox.

Contact

Meer weten?

Bel 06 - 212 712 99

of mail:
info@expertisecentrumplato.nl